Szabadidő

20 csodás fénykép Dubajról

A felhőkarcolókon és az ételeken keresztül a természeti szépségekig.

Ha 2020 júliusában rákeresünk a Dubai hashtagre az Instagramon, közel 100 millió képtalálot dob ki a rendszer. Hogy legyen némi összehasonlítás: Los Angelesre 67, Budapestre pedig 13,5 milliót, tehát arányaiban nézve jól áll a magyar főváros, de jelen írásban nem a Városligetet vetjük fényképészeti górcső alá, hanem az Arab-öböl partján fekvő Dubajt.

Az Egyesült Arab Emírségek tagállamának hosszú évek óta nagyrészt a turizmus adja a fő bevételi forrását, az attrakciókat tekintve pedig folyamatosan mernek világrengetőt álmodni, idén például többévnyi építkezés után végre átadják majd a Bluewaters Islanden található Ain Dubait, ami a világ legnagyobb óriáskereke lesz a maga 250 méteres magasságával. A kerékről minden látható: a Burdzs al-Arab, a Pálma-sziget és a Burdzs Kalifa is. Az Ain Dubai környéke nettó szórakoztatónegyed: szállodák, boltok, éttermek, és persze lakóparkok veszik körül.

A turizmusnak keddtől újra szabad utat engedő Dubaj pontosan tudja, hogy az Instagram, és a rajta ügyködő tengernyi utazó blogger rengeteg turistát vonzhat az országba, ezért ők maguk is összeszedték, hogy melyek azok a látványosságok, melyek a közösségi fotómegosztón a legjobban mutathatnak. Egy-egy kép erejéig megmutatjuk őket mi is.

Kezdjük azonnal a Burdzs Kalifával, ami a maga 828 méteres magasságával a világ legmagasabb felhőkarcolója.

Maradjunk közel a felhőkarcolóhoz, sőt egyelőre ne is vegyük ki a képből. Közvetlen a felhőkarcoló alatt/mellett található a világ egyik legnagyobb szökőkútja, a Dubai Fountain, ami félóránként “ad” önálló showműsort. 

Kicsit odébb megyünk, egyenesen a 2018-ban átadott Dubai Frame-hez (Dubaj Keret), mely egy képzeletbeli ablak a város közepén. A tetején kilátóval. 

A városból most a tengerpart felé haladunk, először nézzük meg a Burdzs Al-Arab hotelt. 

Ha már impozáns épületekről van szó, akkor az Atlantis the Palm sem maradhat ki. 

Közel esik ide a Kite Beach

Strand + naplemente = Sunset Beach

Térjünk vissza a városba, egyenesen az Al Seef negyed varázslatos sikátorai közé. 

Vagy onnan sétatávolságra az Al Fahidibe, a város történelmi negyedébe. 

És, íme az Alserkal Avenue. Kulturális negyed, kortárs művészek kiállítótere. 

Na és mit fotóz még az utazóblogger? Természetesen ételeket, például a népszerű Raju Omletben, Dubaj egyik legjobb indiai street foodosában. 

Vagy ugyanez már közelebb a fine dininghoz a Bombay Bungalowban. 

Esetleg ott van még a Farzi Café, de az már nettó fine dining. 

Hagyjuk el a felhőkarcolókat és a városi légkört, irány az Al Qudra tavak. 

Vagy a sivatag dzsipekkel. Rengeteg túra van, a város sziluettje pedig még 50 kilométerről is látszik.

A sivatagban még snowboardozni is lehet. 

A fenséges Hattában megalhatsz éjszakára. 

És végül, ha már nagyon meleged van, irány a Ski Dubai, a sivatag egyetlen fedett sípályája a Mall of the Emirates falain belül. 

Ha nem síelsz, nézd meg a pingvineket. 

Zárásként pedig íme, a város sziluettje: 

Érdekel más is Dubajról? Olvass: 

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top