Szabadidő

Megmérték, mennyi sört dönt magába élete során az átlagos angol

Új felmérés készült arról, mennyi sört iszik élete során az átlagos brit, hányszor megy kocsmába, és mennyi rágcsálnivalót eszik meg.

7789 pint. Ennyi sört iszik meg egy élet alatt az átlagos angol a Licensed Trade Charity nevű civil szervezet 1000 felnőtt megkérdezésével lefolytatott kutatása szerint. Ez 4426 liter sörnek felel meg.

A kutatás a rágcsálnivalók fogyasztására is kitért, abból 5579 zacskóval pusztítanak el az angolok életük során, és átlagosan hatezerszer mennek kocsmázni, mielőtt jobblétre szenderülnek (ebből 1728 alkalommal záróráig maradnak). A sörivók 21 százaléka viszont soha nem fogyaszt sört kocsmában.

Megvan, mennyi sört isznak egy élet alatt az angolok (fotó: iStock)

Megvan, mennyi sört isznak egy élet alatt az angolok (fotó: iStock)

A kutatás a koranvírus-járvány után újranyitó brit kocsmák helyzetével is foglalkozik. A megkérdezettek közül 10-ből 4 ember nagyon várta már, hogy újranyisson a törzshelye, a vendéglátásban dolgozók kétharmada viszont saját bevallása szerint rosszabbul aludt a kényszerű bezártság hónapjai alatt.

És még mindig a britek:

(LADbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top