Szabadidő

Egy évig te is home office-ban dolgozhatnál a Karib-szigetekről

A karibi ország lehetővé teszi, hogy vízum nélkül is egy évig élhessen náluk bárki.

Nagyvonalú ajánlattal csábítaná magához a home office-ból dolgozó világpolgárokat Barbados kormánya. A Karib-tengeren található szigetországban egy évig mindenféle vízum nélkül lehet élni és dolgozni július 12-től, amikor a koronavírus-járvány miatti lezárások után ismét megnyitják a határaikat a külföldiek előtt.

Barbados miniszterelnöke, Mitt Motley azt nyilatkozta, az ajánlattal élők úgy ismerkedhetnének meg az ország kultúrájával és a helyiek életmódjával, ahogyan a néhány hétre érkező turistáknak nincsen rá lehetősége. A karibi ország GDP-jének 40 százalékát a turizmus adja. A munkaerő 30 százalékát is ebben a szektorban alkalmazzák, az iparág viszont a koronavírus-járvány miatt súlyos veszteségeket szenvedett.

Barbados

Paynes Bay, Barbados (fotó: AFP)

Barbadoson egyébként mindössze 98 igazolt koronavírusos esetről tudnak eddig, tehát az ország viszonylag biztonságosnak mondható. Hogy ez így is maradjon, csak azok a külföldiek léphetnek be az országba, akik negatív koronavírus-tesztet produkálnak.

Álommunkák az nlc-n:

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top