nlc.hu
Szabadidő

Kétlábú uszkár

Kenguru módjára ugrál Cora, a kétlábú uszkár, akit nem tört meg a sok tragédia

Gazdája szerint a kétlábú uszkár hányatott sorsa ellenére a legboldogabb kutya a világon.

Corát, a kisuszkárt 2018. februárjában találták meg, két lába, háta és medencéje össze volt törve. A jószág teljesen mozdulatlanul feküdt, ám Zack Skow úgy döntött, megóvja az ebet a fájdalmas haláltól. Annak ellenére, hogy az orvos szerint a tragikus sorsú uszkárt el kellett volna altatni, Zack elhatározta, kihozza a dologból a legtöbbet, hogy Cora ismét boldog legyen.

Két lábon képes ugrálni a mentett uszkár.

Illusztráció: Unsplash

Megpróbáltuk megvédeni a lábait, de az egyik csont elfertőződött, ezért amputálni kellett, ahogy később a másikat is, mert nem forrt jól össze. Az uszkár teljesen depressziós lett, sokkolta, hogy elveszítette lábait, és nagyon fájdalmas volt neki a mozgás is” – mesélte Zack, hozzátéve, hogy az állatnak három hónapnyi intenzív edzésre volt szüksége, hogy megtanuljon két lábbal élni.

Cora élni akarásának eredménye, hogy mára képes két lábbal járni, és kenguru módjára ugrálni is. Ráadásul imádja a rá szegeződő mosolygó tekinteteket.

Ő a legbarátságosabb, legboldogabb kutya, akivel valaha is találkoztam” – jegyzi meg Zack.

(Videó és fotók)

Olvass további cikkeket hasonlóan fantasztikus állatokról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top