Szabadidő

Medvével találkoztak a Mátrában a túrázók

Forrásvízért indultak, de medvét kaptak helyette a túrázók tegnap este a Mátrában.

Egy gyöngyösi közösségi csoportban számolt be egy túrázó arról, hogy medvét látott a Mátrában. Zoltán szerda este a feleségével indult forrásvízért a Rákóczi forráshoz, és Mátrafüred település közelében a turistaúton, tőlük alig húsz méterre vették észre a medvétírta meg a kekesonline.

Egy kóborló medve (fotó: Getty Images)

Egy kóborló medve (fotó: Getty Images)

A házaspár szerencséjére az állat megfordult, és az ösvényen felfelé elfutott. Zoltánék tapasztalt természetjárók, és az élményükről nem azért számoltak be, hogy pánikot keltsenek, hanem csak esélyt szeretnének adni az arra tévedő embereknek, hogy felkészüljenek egy ilyen találkozásra. A környéken az emberek nincsenek hozzászokva a medvékhez, a velük szemben való viselkedést pedig tanulni kell. Zoltán posztja alatt gombaszedők is beszámoltak arról, hogy Mátraháza közelében is találkoztak a medvével. Az illetékes szakemberek egyelőre még nem jelezték a medve jelenlétét a környéken.

További medve típusú találkozások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top