nlc.hu
Aktuális

Medve magyarországon

Medvét láttak Heves megyében, a lakosság elővigyázatosságát kérik

Arra kérik a lakosságot, ha látják a medvét, lehetőleg ne szelfizzenek vele.

Három medvét, vagy legalábbis messziről medvének tűnő állatot látott két sportoló nő petőfibányai temetőnél, tájékoztatta a Heol heves megyei hírportált a település polgármestere, Juhász Péter.

Medvét láttak Hevesmegyében

Képünk csak illusztráció. Fotó: Pixabay

A 444.hu azt írja Juhász időközben értesítette a polgárőröket, a rendőröket és a vadászokat is, és arra kérte a lakosságot, hogy az elővigyázatosság kedvéért senki se menjen a temető közelébe. 

Az Önkormányzat a Facebook-oldalán is felhívást tett közzé, amiben külön is kérik a lakosságot, hogy “ha medvét látnak, ne közelítsék meg őket, ne próbáljanak barátkozni velük és végképp ne fényképezzék őket!”.

Emellett kérik, hogy a temető mellett az erdős részeket is kerüljék, és kutyájukat se sétáltassanak most az erdőkben, mezőkön, a horgászokat pedig arra, hogy ne hagyjanak halat, élelmet a parton – írják.

Alig négy napja Batta Tibor, Bercel polgármestere Facebook-bejegyzésben tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a medvetalpnyom, amit a Szanda bányánál találtak nem sokkal korábban, valóban medvétől származik.

További híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top