nlc.hu
Szabadidő

Fóliaketrec a thaiföldi iskolákban a koronavírus miatt

Bizarr műanyag ketrecekben ülnek a diákok az újranyitott thaiföldi iskolákban

Egy sor óvintézkedés mellett nyitottak újra a thaiföldi iskolák, ahol a diákoknak egy furcsa fóliaketrecben kell ülniük a koronavírus miatt.

Thaiföldön viszonylag enyhe a koronavírus-járvány, eddig 58 ember vesztette életét és 3356-an fertőződtek meg. Az óvintézkedésékre azonban nagyon odafigyelnek az iskolákban is, és bizarr eszközökkel igyekeznek kordában tartani a járványt.

Augusztusban 250 diák kezdte meg a tanévet a bangkoki Wat Khlong Toey iskolában, miután a koronavírus miatt márciusban bezárt az intézmény. Most a tanulók a biztonságos távolságot betartva, maszkban, átlátszó fóliakockákban ülnek az osztályteremben.

Bizarr műanyag ketrecekben ülnek a diákok az újranyitott thaiföldi iskolákban

A koronavírus miatt maszkban, biztonságos távolságban ülnek a fóliakockákban a thaiföldi Wat Khlong Toey iskolában a diákok 2020. augusztus 10-én Bangkokban, (Fotó: Lauren DeCicca/Getty Images)

Talán még meghökkentőbb megoldás, hogy a gyerekek egy hasonló, három oldalról fóliával zárt „ketrecben” játszhatnak teljesen egyedül.

Bizarr műanyag ketrecekben ülnek a diákok az újranyitott thaiföldi iskolákban

Fóliaketrecben, egyedül játszanak a gyerekek a bangkoki iskolában (Fotó: Lauren DeCicca/Getty Images)

Az iskolában nem a fóliabúra az egyetlen dolog, amivel a koronavírus ellen védekeznek. A belépésnél minden diáknak megmérik a testhőmérsékletét, az osztálytermek elé mosdókat szereltek fel, és még azokat a helyeket is megjelölték, ahol közösségi terekben a diákok állhatnak.

(Huffington Post)

Erre számíthatunk itthon, ha kezdődik az iskola:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top