nlc.hu
Szabadidő

Hanga Ádám az apjáról

Hanga Ádám: Az apám csak azért talált rám 25 év után, mert sokat keresek

Hanga Ádám kosárlabdázót 3 évesen hagyta magára az édesanyjával az apja. Később, mikor jól kereső sportoló lett a fiából, jelentkezett a fizetése egy részéért.
Hanga Ádám

Az egyik legjobb magyar kosárlabdázó, a Barcelonában játszó Hanga Ádám hosszú interjút adott a 24.hu-nak, és sportkarrierjén kívül őszintén beszélt a magánéletéről is.

Elárulta, hogy amikor 2017-ben 7,5 millió dollárért három évre aláírt a Barcelonához, megkereste az apja, aki hároméves korában magára hagyta az édesanyjával.

„Egy ideig tartottuk a kapcsolatot, úgy tűnt, hogy eljön Magyarországra, aztán egy hónap után érkezett egy üzenet, amelyben leírta, hogy örömmel olvassa, aláírtam a Barcelonához, és kiszámolta, hogy a keresetemből neki tíz százalék jár. Utaljam át az összeget, és vegyek egy házat még valamelyik rokonnak. Itt engedtem el ezt a szálat”

– mondta Hanga Ádám.

A kosaras elárulta, hogy apja 25 éven át egy forinttal sem támogatta az édesanyját vagy a nagyszüleit, mégis heteken keresztül kapott tőle leveleket, amelyekben a „kötelezettségére” emlékeztette Ádámot.

A kosárlabdázó nem válaszolt az apjának, mert úgy gondolta, ezzel csak olajat öntene a tűzre. Úgy érzi családja így is teljes, az apaszerepet két éve elhunyt nagyapja töltötte be.

„Úgy döntöttem, nincs szükségem arra, hogy egy olyan ember jöjjön be az életembe, aki nem azért akar velem megismerkedni, mert a fia vagyok, hanem azért, mert a Barcelona játékosaként sok pénzt keresek”

– zárta le magában az ügyet Hanga Ádám.

(Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Gyerekek, akik évtizedek után találkoztak a szüleikkel:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top