Szabadidő

Erdőtűz-álló fa és krokodilóvoda az év természetfotóin

A győzteseket a most bemutatott mezőnyből választják majd ki.

A londoni Natural History Museum (NHM) nyilvánosságra hozott egy száz képből álló válogatást az idei Wildlife Photographer of the Year verseny pályaművei közül, amely során a legjobb természetfotókat keresik – írja a BoingBoing. A verseny győzteseit októberben választják majd ki a most kiválogatott képek közül.

Az 56. alkalommal megrendezett fotós pályázaton a világ minden tájáról várták a különleges természetfotókat, amelyek között egyaránt szerepelnek természetvédelmi területeken, szigorúan védett állatokról készült fotók, de hétköznapi állatok különleges pillanatait megörökítő felvételek is. 

Ezek közül a képek közül választják ki az év természetfotóját

A Wildlife Photographer of the Year díjazottjait októberben jelentik majd be (Fotó: Natural History Museum/Jason Bantle)

A most nyilvánosságra hozott, a NHM galériájában megtekinthető képeket egy nemzetközi szakemberekből álló szakmai zsűri válogatta össze közel ötvenezer pályamű értékelését követően. A válogatásnál egyaránt szempont volt a kreativitás, az eredeti koncepció és a technikai felkészültség is.

A végső győztest és a különböző kategóriák győzteseit október 13-án hirdetik majd ki. Ezt követően a legjobb száz fotóból álló válogatást először Nagy-Britanniában állítják majd ki különböző helyszíneken, ezután pedig nemzetközi turnéra indulnak a képek, hogy minél többen láthassák azokat világszerte.

További cikkeink a fotózás témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top