Szabadidő

Járványbarát szabadtéri koncertek lesznek a hétvégén Budapesten

A Budapest Ritmo Piknik a Budapest Ritmo koronavírus-járványra optimalizált újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes, szabadtéri koncertet tartanak három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téren. A muri ingyenes.

A város legnagyobb világzenei koncertsorozata kizárólag hazai előadókból álló koncertsorral jelentkezik, ráadásul minden fellépést szabadtéren rendeznek. „Bringásokat és kisgyerekeseket, környékbeli piacra járókat és home office-ban dolgozókat mind várunk, hogy a szabadban hallgassanak zenét” – mondta Marton Sára, a Budapest Ritmo Piknik projektmenedzsere.

A Rákóczi téren pénteken a Common Vibes mentoráltjai, a Várkonyi Csibészek zenélnek, utánuk Sena Dagadu afrobeat szólókoncertje várható. Szombaton a Rákóczi téren a ¡Nosnach klezmer-chansonja, majd Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduója hallható, utánuk pedig a Los Orangutanes, a kelet-európai cumbiazenekar lép fel. 

A Millenáris parkban pénteken a világzene nagydíját, a WOMEX Életműdíjat idén megkapó Lakatos Mónika Rostás Mihály Mazsival, majd a Csángálló zenekar lép fel, szombaton a bulizenét az Etnorom biztosítja, igazi kuriózumként a görög–magyar Meybahar és az ethnojazz méltán világhírű hazai képviselője, a Borbély–Dresch Quartet ad most először piknikkoncertet.

A Hunyadi téren pénteken a Branka Trio szerb–magyar népdalperformanszát és a Meszecsinka pszichedelikus folkját, szombaton pedig a Le Rom és a Romano Drom cigányzenekarok tánczenéjét lehet meghallgatni. Itt lép fel október 10-én reggel gyerekeknek szóló mesekoncertjével Paár Julcsi Hangolója is.

lakatos mónika és mihály mazsi

Lakatos Mónika és Mihály Mazsi

A Budapest Ritmo Piknik a város legnagyobb világzenei fesztiváljának vírusbarát, kültéri variációja, amit 2020-ban ötödik alkalommal, most rendhagyó körülmények közt rendez a szervező Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. A Budapest Ritmo Piknik koncertjei ingyenesek. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Koncert + korona: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top