Szabadidő

Fát ölelő tigris lett az év természetfotója

Idén 56. alkalommal rendezték meg a nívós fotópályázatot.

Elképesztő türelemre és szerencsére is szüksége van azoknak, akik maradandó természetfotókat szeretnének alkotni. Ez most sikerült az orosz Szergej Gorskovnak, az ő egyik felvételét választották ugyanis a Wildlife Photographer of the Year (WPY) pályázatán.

Gorskov az alább is látható szibériai vagy amúri tigrist örökítette meg Oroszország távol-keleti részén, ahogy a nagymacska épp egy fához dörgölőzik, hogy így jelölje meg a területét. 

„A fények, a színek és a textúra is olyan, mintha egy olajfestményt látnánk – méltatta a győztes képet Roz Kidman-Cox, a WPY zsűrijének elnöke. – Szinte olyan, mintha a tigris maga is az erdő része lenne. A farka beleolvad a fa gyökerei közé. A kettő eggyé válik.”

A kép további különlegessége, hogy Gorskov nem saját kezűleg, hanem egy úgynevezett kameracsapda segítségével rögzítette, azaz óriási szerencséje volt, hogy a mozgásérzékelős vadkamera épp akkor rögzítette a fotót, amikor a tigris nekidőlt a fának. Mint a fotós utólag elárulta, a vadkamerát tíz hónapon át magára hagyta a rengetegben, a képet pedig csak akkor tudta megnézni, amikor kiszedte belőle a memóriakártyát. 

Érdemes megnézni a Wildlife Photographer of the Year weboldalán a többi kategóriagyőztes pályaművet is, lenyűgöző képek készültek a rovarok világától az óceánok mélyéig. 

Még több állat az nlc-n:

Elképesztő körülmények között készült az év természetfotója

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top