nlc.hu
Szabadidő
Lehet, hogy nem egy, hanem két medve csavarog Miskolcon

Lehet, hogy nem egy, hanem két medve csavarog Miskolcon

Annyi észlelést jelentenek be a borsodi megyeszékhelyen, hogy előfordulhat: nem egy, hanem két medve tévedt valójában Miskolcra.

Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Parki Igazgatóság zoológiai szakreferense is azok között van, aki a kollégáival fogadja a lakossági bejelentéseket, és próbálják megtalálni a Miskolcra bemerészkedő méretes állatot. A medve előfordulását múlt szerdán igazolták először a Lyukóvölgyben, és nemcsak a lábnyomait fedezték fel, hanem az úton rá is bukkantak az állatra, ami akkor elmenekült, és később már a villamossíneken látták sétálni. Hétfőn azonban annyi új lakossági bejelentés érkezett, hogy elkezdett gyanús lenni: bár kevés az esélye, még az is előfordulhat, hogy nem egy, hanem két medve barangol arrafelé – írja a Sokszínű Vidék.

Macik fürdés közben (fotó: Pixabay)

Macik fürdés közben (Fotó: Pixabay)

Hétfőn érkezett bejelentés Lyukóvölgyből, Kisgyőrből és Harsányból is, a helyszínekre a Bükki Nemzeti Parki Igazgatóság szakemberei kimentek, és csak a kisgyőrit nem találták bizonyítottnak. Jelenleg több csoportban próbálják megtalálni az állat nyomait, és azt feltételezik, hogy a zártkertekben tartózkodik. Arra figyelmeztetnek, hogy amennyiben valaki találkozik a medvével, semmiképp se kezdje el üldözni az állatot, és tartsa be az erre vonatkozó viselkedési szabályokat. A medve (medvék?) biztosan nem marad hosszú távra, a fagyos időszak kezdetén az életciklusbeli változás arra ösztökéli majd, hogy visszatérjen a szlovákiai élőhelyére.

A medvék és a kirándulók találkozása nem mindig sül el jól:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top