nlc.hu
Szabadidő

CIB Bank rendszerhiba

Leállt a CIB Bank rendszere, órák óta zűr van

Az ügyfelek nem tudnak semmilyen pénzügyi tranzakciót végrehajtani, és a számlaegyenleget sem tudják lekérdezni.

A HVG szerint valamilyen hiba van a CIB Bank rendszerében, ugyanis se utalni, se pénzt kivenni nem tudnak az ügyfelek. A lapnak több olvasója is arról számolt be, hogy valamilyen hiba ütötte fel a fejét, egy idézetet idemásolunk mi is: „Reggel óta nem működik a CIB Bank rendszere megint! Sem telefonon nem lehet elérni őket, sem kártyás fizetést nem lehet eszközölni, tehát kivenni sem lehet pénzt, utalni sem lehet.”

bankautomata

Fotó: Unsplash

A pénzintézet honlapja azt írja, hogy elektronikus csatornáik elérésében jelenleg technikai okból fennakadások lehetnek, és hogy a probléma elhárítása folyamatban van. A HVG-nek azt nyilatkozták a CIB24-nél, hogy a központi szerverek is leálltak, azaz nemcsak az ügyfelek nem férnek hozzá a számlaadataikhoz, hanem ők maguk sem.

Azóta a CIB posztolt a Facebookon, miszerint: 

UPDATE: Továbbra is dolgozunk a technikai problémák megoldásán. Ahogy helyreállítjuk az érintett rendszert, fokozatosan...

Közzétette: CIB Bank – 2020. október 30., péntek

Pénzügyi híreink: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top