Szabadidő

Karácsony Gergely: 100 ezer új antigén teszt beszerzését indítjuk el

Az intenzív teszteléssel olyan ágazatok dolgozóin szeretne segíteni a fővárosi önkormányzat, ahol fokozott a megfertőződés veszélye, lásd oktatási intézmények.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere egy Facebook-bejelentkezésben reagált a kormány legújabb járványügyi intézkedéseire, illetve bejelentette, hogy mit kíván tenni a fővárosi önkormányzat a járvány megfékezése érdekében. 

Mint elmondta, ők már a tavaszi szigorításoknál felsorolták az ellenérveiket az ingyenes parkolással szemben, és attól tartanak, hogy ennek újbóli bevezetése Budapesten és más városokban is közlekedési káoszhoz vezethet, hiszen most nincsenek nappali korlátozások. Ami a tömegközlekedést érintő járatsűrítést illeti, megemlítette, ő már a nyáron arra kérte a BKK-t, hogy növelje csúcsidőben a közösségi közlekedés kapacitását, és szeptemberben ez meg is történt.

Karácsony Gergely szerint az egyik legnagyobb probléma a szűkös tesztelési kapacitás, ezért az fővárosi önkormányzat a napokban 100 ezer antigénteszt beszerzését indítja majd el, és a kerületekkel közreműködve olyan ágazatok számára szeretnék biztosítani, amelyeknek dolgozói különösen veszélyeztetettek, például a különböző szociális és oktatási intézmények dolgozói. Hozzátette, hogy mivel a tesztprogram rengeteg pénzbe kerül, indítanak majd adományvonalat is, ahol magánszemélyek felajánlásait is várják.

Tehát 100 ezer új teszt, és a pedagógusok és az oktatásban dolgozók ingyenes tesztelése, ez az, amit a főváros megtesz a kormány helyett

– mondta Karácsony Gergely.

A facebookos tájékoztató végén kitért arra is, hogy a tömegrendezvényeket illetően is komolyabb szabályozásra lenne szükség, és hozzátette, Budapestnek és más városoknak is komolyan fel kellene készülni az adventi időszakra, és szeretné, ha a kormánnyal közösen ki tudnának dolgozni megfelelő megoldásokat az elkövetkezendő időszakra.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Még több friss hír a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top