nlc.hu
Szabadidő

Mayim Bialik, az Agymenők Amy-je videón mutatta be, hogy milyen tudományos háttere van

Az Agymenők Sheldonjának barátnője megmutatja, mekkora tudós valójában

Nem véletlenül voltak oda érte a sorozat rajongói.

Az Agymenők című sorozatból bizonyára sokaknak cseng ismerősen Sheldon neve. Az ifjú zseni sokáig a széria megrögzött agglegénye, de végül rátalál a szerelem Amy Farrah Fowler képében. A kutatónőt Mayim Bialik alakítja, aki amellett, hogy elsőrangú színész, az idegtudomány területén is otthonosan mozog, ugyanis neurológusi végzettsége is van, 2007-ben PhD fokozatot is szerzett idegtudományból.

Adta magát tehát az ötlet, hogy próbára tegyék a tudós-színész ismereteit, amire végül a Wired stábja vállalkozott. Összegyűjtötték az idegtudománnyal kapcsolatos 50 leggyakoribb kérdést, amit a felhasználók begépeltek a Google keresőjébe, majd a kérdéseket egyesével feltették Bialiknak, aki nem volt rest válaszolni rájuk. 

Mayim Bialik megmutatta, milyen tudósként

Mayim Bialik, kedvenc cicájával (Fotó: Profimedia)

Az internetezők olyasmikre voltak kíváncsiak, mint például, hogyan befolyásolja az idegrendszer működését egy stroke vagy épp a hallucinogének használata. 

Sajnos a videóhoz nincs magyar felirat, de így is érdemes megnézni, mert Bialik nagyon kedvesen elbeszélget a stábbal, a képernyőn keresztül is átjön, hogy mennyire pozitív személyiség.

Aki ráadásul még énekelni is tud!

Mayim Bialik egyébként jelenleg épp egy Call Me Kat című sorozaton dolgozik, amely egy 39 éves nőről szól – Bialik egyébként 44 éves – aki a szüleit azzal kergeti az őrületbe, hogy egy macskás kávézóra költi azt a pénzt, amit a szülők az esküvőjére gyűjtöttek össze. 

További cikkeink az Agymenők témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top