nlc.hu
Szabadidő

500 kóbor állatot befogadó nő

Majdnem 500 kóbor állattal osztja meg otthonát a nő

Az állatokra havonta csaknem 8000 dollárt, majdnem 2,5 millió forintnak megfelelő összeget költ.

Maryam al-Balushi, az ománi állatbarát 480 macskával és 12 kutyával osztja meg házát, amelyeknek többsége kóbor állat. Az állatokra havonta csaknem 8000 dollárt költ. Az 51 éves nyugdíjas köztisztviselő állatbarátnak tűnhet, pedig nem mindig szerette őket.

Állatszeretete 2008-ban kezdődött, amikor fia egy perzsamacskát hozott haza. Balushi egyáltalán nem jött ettől lázba, de az idő múlásával kezdte megszokni a szőrős kedvencet, míg nem elválaszthatatlanok lettek egymástól.

500 kóbor állattal él együtt a nő

Fotó: Youtube

2011-ben a nő súlyos depresszión ment keresztül, macskája segítette át ezen a nehéz időszakon. Az ezt követ években elkötelezte magát a kóbor macskák megsegítése mellett. Az elsőként befogadott kóbor cicák aztán párosodni kezdtek, és Maryamnak csakhamar 23 macskája lett. Valami mégis arra késztette, hogy még több állatot fogadjon be, míg nem 500-al osztotta meg otthonát.

Maryam, mióta nyugdíjas, minden idejét az állatoknak szenteli. Balushi egyedül viselte ellátásuk költségeit, most az Instagramon talált sok hasonló gondolkodású állatbarátot, akik szívesen adakoznak az ügyének. A nyugdíjból ugyanis aligha fedezhetné ezt az ősszeget, ugyanis havonta 7800 dollárt költ 480 macskájára és 12 kutyájára – ennek nagy részét a rajongók és támogatók fedezik.

(via)

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top