Életmód

Húsz kóbor macskát fogadott be otthonába a jószívű polgármester

Mégsem lett belőle őrült macskás öregember. Íme egy újabb bizonyíték, hogy az olaszok szeretik a macskákat – na, nem a tányérjukon!

Az olaszországi Bagno Romagna fiatal polgármestere, Marco Baccini nem aprózta el, egyszerre húsz kóbor macskát fogadott be az otthonába. Ezzel nemcsak a cicákkal tett jót, hanem a környék lakóival is, őket ugyanis napról napra jobban zavarta a „macskabanda” randalírozása, sőt a türelmüket vesztett városiak már a sintérteleppel fenyegetőztek.

Bagno Romagnában lassan lépni sem lehet tőlük (Fotó: iStock)

Az utóbbi időben egyre többen panaszkodtak a városka önkormányzatnál a kóbor macskák miatt, ám a városvezetés nem igazán tudta kiötleni a hatékony, ám emberséges megoldást. A probléma persze senkit sem ért meglepetésként, hiszen több éve fennáll, nem is lehet nem észrevenni. A lakók türelme fogytán, az állatvédők pedig hiába dolgoznak az ügyön, a természetes macskaszaporulat mindig egy lépéssel előttük jár. Így aztán azt találták ki, hogy önkéntesek bevonásával próbálnak enyhíteni a helyzeten.

A kezdeményezésnek, jó vezető módjára, maga a polgármester állt az élére, és rögtön húsz macskát fogadott be az otthonába. Szerencsére ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egy városi lakásban él együtt húsz macskával, mert azt nem biztos, hogy megoldásnak lehetne nevezni: egy farmon lakik, ahol a többi állat mellett jól megférnek a dorombolók is. 

„A város zajától távol lakom, minden reggel megetetem a lovaimat és a kutyáimat, nem tart semeddig enni adni ezeknek a kóbor állatoknak is. Szívesen teszem, az pedig külön öröm számomra, hogy ezzel a helybéliek mindennapjait is megkönnyíthetem” – nyilatkozta a jószívű városatya. Így aztán nemcsak hogy tető került a négylábúak feje fölé, hanem az etetésük is megoldódott, Marco Baccini pedig személyesen tartja őket szemmel. 

A városban persze ezzel nem oldódott meg egy csapásra a „macskaügy”, de a lelkes önkéntesek továbbra is segítik a hajléktalan macskákat, hogy könnyebben átvészeljék a telet: hogy az esős időszakban és a küszöbön álló hidegben ne szenvedjenek, városszerte textillel bélelt fakuckókat telepítenek, melyekben az árva cicák menedéket találnak, az etetésükről pedig szintén a helyi önkéntesek gondoskodnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top