nlc.hu
Szabadidő

Kirándulás az újpesti Farkas-erdőben

Újpesti Farkas-erdő, ahová elmenekülhetünk a beton és a szmog elől

Először nyáron jártam a panelek oldalán meghúzódó, mesés újpesti (szigorúan véve: káposztásmegyeri) erdőben, a Farkas-erdőben, ami azonban télen is gyorsan elérhető, békés hely, ha magunkhoz ölelnénk a természetet.
Újpesti Farkas-erdő

Ha nyáron csendre és természetre vágyom, de nem tudok elutazni a fővárosból, akkor a kevésbé népszerű, de annál nyugisabb Népsziget felé visz az utam. Télen viszont minden hétvégén a szintén újpesti Farkas-erdőbe megyek sétálni, kocogni. Igazi kincs ez a hely, ami tele van mókussal!

Az 51,7 hektáros Farkas-erdő a kutyások, a futók és az elcsendesedésre vágyó kirándulók kedvenc helye a környéken. Két tanösvényen, és több, kisebb sétaúton járhatjuk be a 14-es villamos végállomásának közelében található erdőt. Mivel nincsenek látványosan meredek, nagyon megerőltető emelkedők, így olyanoknak is ajánlott ide szervezni a délutáni vagy hétvégi sétát, akik nem mozognak kimondottan sokat. Nyáron erdei ovi és iskola várja a legkisebbeket, bár még novemberben is sok kisgyermeket lehet látni a fából készült játékvonaton játszani, miközben a mókusok vígan lakomáznak a nekik kitett mogyoróból.

Mert mókusból itt aztán van bőven! Főleg az erdő csendesebb részein, valamint a számukra kitett etetőknél érdemes meglesni őket. Bár érdemes csendben, nem kiabálva sétálni az erdőben, ellenkező esetében egyet sem láthatunk…

Egy évvel ezelőtt az újpesti önkormányzati rendészet járőre egy hatalmas csapdát talált az erdőnek azon részén, ahol rendszeresen futók és gyermekek sportolnak. Akkor közleményükben úgy fogalmaztak, hogy az Európai Unió által betiltott csapdáról van szó, ami egy embernél is maradandó roncsolást végezhet. Az elkövetőt később megtalálták, majd felmerült, hogy ahol orvvadászatra utaló jeleket találnak, oda vadkamerát fognak kihelyezni. Azóta hasonló esetről nem érkezett hír.

Nézd meg galériánkban a Farkas-erdőt!

 

Újpest, Farkas-erdő
Megnézem
Összes kép (13)

Erdő, erdő, erdő…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top