nlc.hu
Szabadidő

Lehűlés és eső jön a decemberi tavasz után

Használd ki a decemberi tavaszt, mert hétfőn lehűlés és eső jön

Többfelé esőre és lehűlésre kell számítani hétfőn, és egész jövő héten hasonló idő várható.
Esernyős férfi a városban

December első szombatján az időjárás minden várakozást felülmúlt: ragyogóan napos, már-már tavaszias időnk volt, nem ritkán 15-17 fokos maximumokkal, ami még a meteorológusokat is meglepte. De sajnos a decemberi tavasz nem tart sokáig.

Vasárnap még folytatódik a szokatlanul kellemes idő, bár a késő délutáni óráktól nyugat, délnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, és a nyugati, délnyugati tájakon helyenként már eleredhet az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de délkeleten kissé enyhébb, a nyugati határvidéken pedig akár több fokkal hidegebb lehet az idő. Késő estére 2 és 12 fok közé hűl le a levegő az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Hétfőn viszont már lehűlésre és többfelé esőre számíthatunk, a csapadékzóna lassanként kelet felé helyeződik. Délutántól a nyugati megyékben már csökken a csapadékhajlam, ott helyenként a felhőzet is vékonyodhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 12 fok között várható, az Északi-középhegység térségében valószínű a leghidegebb idő.

A következő napokban sem javul az időjárás, a térségünkbe érkező mediterrán ciklonok sorozata miatt mindennap esni fog több-kevesebb eső, és a szél is megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet sem igazán fog változni a jövő héten, 5-10 fok közötti maximumok várhatók, de többnyire fagymentesek lesznek az éjszakák.

Készülj az esőre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top