nlc.hu
Szabadidő

Túl sokan voltak a temetésen, otthagyta a szertartás a pap

Túl sokan voltak a nógrádi temetésen, nem tartotta meg szertartást a pap

Több mint 50 gyászoló gyűlt össze a nógrádi temetésen, ezért a plébános nem volt hajlandó megtartani a szertartást.
Virág egy síron a temetőben

A koronavírus-járvány miatt novemberben bevezetett korlátozások között az is szerepel, hogy a temetéseken legfeljebb 50 ember vehet részt a hivatalos személyekkel együtt.

Bár a pontos létszámot nem könnyű ellenőrizni, egy nyugat-nógrádi faluban felfordulást okozott, hogy túl sokan mentek el egy idős férfi temetésére – írja Nool.hu.

A plébános szinte az utolsó pillanatban érkezett, majd gyorsan megszámolta a jelenlévőket. Megállapította, hogy a rokonság és az ismerősök száma meghaladta az ötvenet, ezért közölte, hogy nem szegi meg a szabályokat, és nem tartja meg a szertartást. Ott is hagyta a gyászolókat.

A családtagok hirtelen nem tudták, mitévők legyenek, végül a kántor oldotta meg a helyzetet, és átvette az irányítást. Így végül méltón eltemették a férfit.

A lap úgy tudja, a község önkormányzata bejelentést tett a Váci Egyházmegyénél az eset miatt, mert szerintük a plébános kegyeletsértést követett el.

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Temetések a koronavírus-járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top