nlc.hu
Szabadidő

Elkészült a Békejel videóklipje

Elkészült a bántalmazott nőkért és férfiakért született dal, a Békejel videoklipje

Erős, karakán nők, akik arccal, névvel vállalták, hogy mi történt velük. Most is, ahogy már máskor is, összeálltak az operaénekes, Bálint Natália Békejel című számához készült klip kedvéért.
Elkészült a bántalmazott nőkért született dal, a Békejel videoklipje

Október végén forgatták Bálint Natália Békejel című számához készült klipet, ami a napokban készült el. 

A forgatáson az nlc is ott volt, írtunk is róla beszámolót, amit ide kattintva olvashattok el. 

Az operaénekes adománygyűjtésből és saját pénzéből próbálta fedezni ezt a nem mindennapi kezdeményezést, a forgatás költségeit, ami egy napra egy közösségbe sodorta a lúgos orvos áldozataként megismert Renner Erikát, a megtámadott ultrafutóként ismert Makai Viktóriát, az egykori párja által súlyosan bántalmazott Orosz Bernadettet és a gyermekkori, súlyos abúzust elszenvedett, aktivista Pintér Marianna Manka mellett Bódis Beát, aki jelenleg anyaotthonban él és válása óta kisfiáért küzd. 

A klipet itt nézhetitek meg:

A klipben résztvevők és az ellenük elkövetett bűncselekmények:

Pintér Marianna Manka: „Gyerekként a bántalmazás minden fajtáját elszenvedtem úgy, mint fizikai-, lelki-, és szexuális bántalmazást.  Akkor, mint gyermek, nem tudtam senkitől sem segítséget kérni. Szomszédok, gyámügy, iskola és a tágabb család mind tudott a helyzetemről, de igazából 7 éves korom után senki nem tett semmit. 18 éves koromig laktam otthon, majd kitettek az utcára. Első gondolatom az öngyilkosság volt, de tudtam, hogy én ennél sokkal erősebb vagyok.” Manka ma Lelkem Titka blogjával és csoportos terápiákon segít áldozatokon.

Renner Erika: Ma már szinte nincs olyan ember Magyarországon, aki legalább egyszer ne hallott volna a „lúgos támadásként” elhíresült ügyről. Pontosabban arról a harcról, amit az áldozat, a doktor volt barátnője, Renner Erika kénytelen volt megvívni azért, hogy a jogrendszer igazságot szolgáltasson neki. Bántalmazóját, aki elkábította, majd maró lúggal leöntötte nemi szervét, és magára hagyta, 2018. július 12-én, öt évvel a bűncselekmény elkövetése után a Kúria – a Fővárosi Ítélőtábla öt hónappal korábbi megismételt másodfokú ítéletét súlyosbítva – 11 évre ítélte. Erikának egy polgári per keretein belül nemrég 25 milliós kártérítést is megítéltek. 

Orosz Bernadett: A családanyát egykori barátja egy védett katonai objektumban tartott osztálytalálkozó után verte agyba-főbe, a sikoltozást meghalló recepciósnak és az összejövetel néhány résztvevőjének köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia. Orosz Bernadett a nyilvánossághoz fordult, a fél internetet bejárták a támadás után  róla készült elborzasztó felvételek. Bernadettet megkereste a sajtó és nyilatkozott a tragédiájáról, miután a rendőrségen nem vették elég komolyan az ügyét.

Makai Viktória: Egy 37 éves férfi 2018. október 14-én az esti órákban követni kezdte az ultrafutó Makai Viktóriát, megtámadta, többször megütötte, a földre lökte, és a nadrágját letépve meg akarta erőszakolni. A nemi erőszak nem valósult meg, mert a sportoló kiabálására megérkezett a férje. Viktória a bántalmazás következtében 8 napon túl és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket is szenvedett. A férfi eredeti büntetését a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék három év hat hónap szabadságvesztésre mérsékelte, amelyet azonban a súlyosabb végrehajtási fokozatú börtönben kell végrehajtania.

A klipben közreműködött Legerszki Krisztina színművész.

Ha segítségre van szükséged:

NANE SEGÉLYVONAL

Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak és segítőiknek

06 80 505 101

hétfő, kedd, csütörtök és péntek 18-22 és szerda 12-14 óra között

PATENT EGYESÜLET

A jogsegély elérhető telefonon szerdánként 16 és 18 óra között és csütörtökönként 10 és 12 óra között a 06 70 220 2505 mobilszámon, illetve e-mailen a jog@patent.org.hu címen folyamatosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top