nlc.hu
Szabadidő

Futárhütte nyitott a Jókai téren

Saját hüttében pihenhetnek meg a budapesti futárok az ünnepek alatt

Egy hét alatt sikerült tető alá hozni a projektet, és januárig biztosan állni fog a sátor.

A világjárvány hétköznapi hősei közé tartoznak a futárok is, és Terézváros önkormányzata úgy döntött, az ünnepek idején szeretné nekik meghálálni a munkát, amit végeznek, ezért a Jókai téren felállítottak egy hüttét, ahova a futárok betérhetnek pihenni és melegedni.

Az ötlet persze nem saját, szintén futárként dolgozó Kőműves Zsófi és a Kiadó nevű kocsma tulajdonosa, Csorba Krisztina kereste fel az illetékeseket, Győrffy Máté, városfejlesztésért felelős alpolgármester pedig felkarolta az ügyüket, és az ötlettől a megvalósításig csupán egyetlen hét telt el.

A melegedőben advent negyedik vasárnapja óta délelőtt 11 és este 19 óra között pihenhetnek meg a futárok. “Igyekeztünk úgy kialakítani az asztalok és székek elrendezését a 25 négyzetméteren, hogy mindenki biztonságos távolságra legyen egymástól, így összesen kilencen lehetnek bent egyszerre a melegedőben, természetesen maszkban – nyilatkozta Csorba Krisztina.

A csapat jelenleg január 4-ig kapta meg sátrat, de már dolgoznak azon, hogy utána is legyen egy hely, ahova be tudnak térni a futárok.

(via 444)

Biciklis futár Budapesten, a Deák téren.

Biciklis futár Budapesten, a Deák téren. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Még több futárhír:

Orvos és futár akciófigurákkal mond köszönetet a Mattel

Kutyáival szállítja ki a csomagokat a futár, még egyenruhát is kapott a két tacskó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top