nlc.hu
Szabadidő

Szuperhős mőkusok

Harcra kész szuperhős mókusokat kapnak lencsevégre a természetjárók

A szuperhősök szoktak ebbe a harci pózba megérkezni a földre.

A mókusok csodálatos lények. Fürgék, okosak, ravaszak, nagy könnyedséggel ugranak ágról ágra. Nem meglepő tehát, ha olykor-olykor ugyanúgy pózolnak, mint a szuperhősök.

szuperhős mókus

Szuperhős mókus (Fotó: Twitter)

Amint azt sok fotó megörökítette, ezek a fürge rágcsálók úgy néznek ki, mintha csak Amerika kapitányhoz hasonló leszállást hajtottak volna végre. Mindegyik pózban elszánt a tekintetük, az egyik karjukat hátrahúzzák, mintha óriási csatában harcolnának egy méltatlan ellenféllel szemben.

Sok mókusfotó elterjedt a neten, az emberek azzal osztják ezeket, hogy a mókusok ebben a pózban érkeznek meg a földre. Természetesen ez a valóságban nincs így, a mókusok csak megvakargatják a hónaljukat a hátsó lábukkal. Ennek ellenére mégis szórakoztató elképzelni, hogy a szőrös erdei barátok szuperhős életet élnek.

A mókusok egyébként tudnak harciasak lenni. Nemrég arról számoltunk be, hogy agresszív mókusok tartják rettegésben egy New York-i kerület lakóit. Queensben többen komoly sérüléseket is szenvedtek a mókustámadás következtében. „Csak birkóztunk a hóban, és minden véres volt körülöttem, csak harapta az ujjamat, és nem akarta elengedni” – nyilatkozta az egyik helybéli.

(via)

Még több cuki mókus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top