nlc.hu
Szabadidő

A Netflix nyerte a streaming-háborút tavaly, de nagyon jön fel a Disney+

Ezeket a sorozatokat néztük a legtöbbet 2020-ban

Egy piackutató cég állította össze a streaming-toplistát a tavalyi év adatai alapján.

A nem hivatalos versenyt a Netflix nyerte, de az alig egy éve indult Disney+ máris komoly pozíciókat szerzett meg. Legalábbis, ez derül ki a Nielsen adataiból, a piackutató ugyanis a tavalyi év legnépszerűbb sorozatait rendezte listába, a streaming-platformok használati adatai alapján – írja a The Hollywood Reporter.

Meglepő módon a legnépszerűbb sorozatnak nem egy újdonság, hanem a 2005–2013 között vetített amerikai The Office című vígjátékszéria bizonyult. A netflixezők ugyanis elképesztő, 57 milliárd percen át nézték az epizódokat, ami összesen több mint ezer évet tesz ki. A Steve Carrel főszereplésével forgatott sorozat azonban január 1-től az NBCUniversal saját streaming-platformjára, a Peacockra költözik át, így a 2021-es listában már biztosan nem a Netflix statisztikáit erősíti.

Megvan, melyik sorozatokat néztük a legtöbbet tavaly

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ez azonban nem kell, hogy komolyabban aggassza a hazánkban is népszerű streaming-szolgáltatót, ugyanis náluk fut a tíz legnézettebb olyan sorozat, amely nem a saját gyártásukban készült, hanem, amelyeknek utólag szerezték meg a jogait. Ebben a kategóriában egyeduralkodó a Netflix, az első tíz helyen ugyanis csak az ő szériáik szerepelnek. Ezek sorrendben a következők: The Office, Grey’s Anatomy, Criminal Minds, NCIS, Schitt’s Creek, Supernatural, Shameless, New Girl, The Blacklist, Vampire Diaries.

Csak Bébi Yoda tudta megtörni a Netflix egyeduralmát

Az eredeti, saját gyártású sorozatok terén is erős a Netflix-uralom, a top tízbe ugyanis csupán a Disney+-on elérhető A mandalori (The Mandalorian) című, a Csillagok háborúja univerzumában játszódó széria fért be. A legjobb eredeti sorozatok sorrendje a következőképpen alakult: Ozark, Lucifer, The Crown, Tiger King, The Mandalorian, The Umbrella Academy, The Great British Baking Show, Boss Baby: Back in Business, Longmire, You.

A Nielsen a streaming-platformokon elérhető filmeket is értékelte, ezen a téren viszont már a Disney+-é a fölény, a legjobb tízbe ugyanis csupán három netflixes alkotás – A kis kedvencek titkos élete 2., Dr. Seuss’ The Grinch, Spenser Confidential – fért be. A lista élén, nem túl meglepő módon a Jégvarázs 2. áll, a lista további helyezettjei, sorrendben: Vaiana, Kiskedvencek titkos élete 2., Onward, Dr. Seuss’ The Grinch, Hamilton, Spenser Confidential, Aladdin, Toy Story 4, Zootopia.

Még több sorozat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top