nlc.hu
Szabadidő

Helyreállítás a Szépvölgyi-erdőben

Visszaadják a természetnek a Szépvölgyi-erdő szégyenfoltját

Megtisztítják és visszaadják a természetnek, valamint a kirándulóknak a Szépvölgyi-erdő elhanyagolt részét, ahol most épületmaradványok, parkolók, és illegális hulladék található.
Épületmaradvány a Szépvölgyi-erdőben

Visszaadják a természetnek a Szépvölgyi-erdő egy korábban félig-meddig beépített, több murvás parkolóval tűzdelt elhanyagolt részét – számolt be a Facebookon Bardóczi Sándor, Budapest főépítésze.

A területen egykor víkendházakat kezdtek építeni, de ez abbamaradt, az épületeket elbontották, csak az alapok maradtak, a murvás parkolókat pedig driftelésre és illegális hulladéklerakásra használják.

A terv szerint az erdőrészt megtisztítják, a parkolókat felszámolják, őshonos fajokból erdőt telepítenek, tanösvényt alakítanak ki. Emellett lezárják az utat a gépjárműforgalom elől, és elérik, hogy a 65-ös busz mindig felmenjen a Szépvölgyi-dűlőig.

„A terület egyes részei természetvédelmi szempontból is jelentősek, fontolgatjuk a védelmüket. Hamarosan két ivókúttal és egy erdei játszótérrel, valamint sok irányító táblával is bővül itt a szolgáltatás, aszfaltot bontunk, szegélyeket, parkolót számolunk fel, erdei gyalogutat alakítunk ki, hiszen a nyeregből nagyon sok kedvelt kirándulóhely elérhető”

– írta a főépítész.

A megszűnő parkolókat két eddig elhanyagolt, alsó parkolóval szeretnék kiváltani, de a cél az, hogy a legtöbben ne autóval, hanem bringával, gyalog és busszal érkezzenek.

A terv első fázisát még idén be szeretnék fejezni.

(Kiemelt kép: Facebook/Bardóczi Sándor)

Kirándulások Budapesten és a környékén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top