Az ünnepi szezon elmúltával rengeteg fenyő kerül az utcára Észtországban is, ahol egy helyi vállalat gondolt egyet, és úgy döntött, felhasználja a karácsonyfák ágait és fenyő ízesítésű üdítőt készít belőlük. Az eljárás során a tűleveleket ledarálják, kardamommal és citromhéjjal ízesítik. A végeredmény egy különleges, édes-keserű ízű ital, némi karácsonyi hangulatú aromával – írja a Berek.hu.
„A fenyőt jól ismerik itt az északi országokban. Évszázadok óta használjuk, ásványokban és vitaminokban gazdag, magas a C- és D-vitamin-tartalma. És persze, ezekben az időkben, amikor az emberek a járvánnyal küzdenek, erre egyre nagyobb az igény” – mondta az üzem vezetője, Tamro Virki.
Olvass még újrahasznosítás témában:
- 20 briliáns ötlet, amit újrahasznosított autógumiból készíthetsz el – képek
- Cimbi: táska újrahasznosított molinóból
- Újrahasznosított iskolatáskával kezdik az évet egy Tolna megyei község alsósai
(Nyitókép: unsplash)