nlc.hu
Szabadidő
Borongós hétvégi időjárás

Időjárás: borongós hétvége vár ránk köddel és ónos esővel

Csak kevés napsütés várható a hétvégén, cserébe nem lesz hideg.

Többnyire erősen felhős vagy borult, egyes tájakon párás, ködös időre van kilátás szombaton. A felhőzet hosszabb-rövidebb időre csak délen, délnyugaton szakadozhat fel – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tíz megyére és Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd miatt.

Időjárás: borongós hétvége vár ránk köddel és ónos esővel

Elszórtan, várható kisebb eső, szitálás, nagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi felében. Az Északi-középhegység környékén havas eső, havazás, estétől néhol ónos eső is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán és a Rábától nyugatra 1 és 8, másutt 9 és 17 fok között alakul. Késő estére -2 és +9 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap is folytatódik a borongós, felhős idő, a déli megyékben lehet kissé vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, de érdemi napsütés ott sem valószínű. Főleg az ország északi felén-harmadán számíthatunk néhány tized milliméter esőre.

Az Északi-középhegység vidékén, északkeleti határ közelében havazás, ónos eső hullhat. Nagy bizonytalanság mellett, de fennáll a veszélye jelentősebb jégréteg kialakulásának is. Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt.

Délutántól a Dunántúlon nagy területen elered, ott akkor több milliméter eső is hullhat. A csúcshőmérséklet 3 és 15 fok között valószínű, ezen belül északkeleten lesz a hidegebb, és délen helyenként a tavasziasan enyhe idő.

(Kiemelt kép: Pixabay/Nick Walker)

A jósok szerint jön a tavasz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top