nlc.hu
Szabadidő

Oscar-díj 2021: nincs magyar esélyes

Oscar-díj: elszálltak a magyar remények

Három magyar alkotásért is lehetett izgulni az idei Oscar-díj kapcsán, de egyik sem került fel a shortlistre.
Oscar-díj

Magyar idő szerint szerdán kora hajnalban közzétette az Amerikai Filmakadémia az Oscar-díj esélyeseinek listáját. Magyar filmek azonban nincsenek a szűkített listán – írja a hvg.hu.

A 93. Oscar-díj kilenc kategóriájának shortlistjére, azaz a jelöléshez legközelebb került filmek közé három magyar alkotás kerülhetett volna be. Az idegen nyelvű filmek között esélyes lehetett volna Horvát Lili amerikai lapokban is jó kritikákat kapott Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, de nem került fel a listára.

Az animációs rövidfilmek között a sikeres fesztiválszerepléseik miatt két magyar alkotást neveztek az Oscarra. Azonban sem Andrasev Nadja Szimbiózisa, sem M. Tóth Géza Matches című kisfilmje nem került fel a shortlistre.

Március 15-én hirdetik ki, hogy a szűkített listáról mely filmeket jelölik Oscarra, a díjat pedig április 25-én adják át.

Az idei Oscarra esélyesek teljes listáját itt nézheted meg.

(Kiemelt kép: Kurt Krieger/Corbis via Getty Images)

A tavalyi Oscar-díj:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top