nlc.hu
Szabadidő

Ingyenes koronavírusteszt Budapesten

Koronavírus: ingyenes tesztelési lehetőséget biztosít a főváros tíz napon át

10 ezer darab antigén teszt áll a budapestiek rendelkezésére február végén.

Ingyenes, önkéntes koronavírustesztelést biztosít ismét a Fővárosi Önkormányzat budapesti polgároknak, közölte a Fővárosi Önkormányzat csütörtök délután. 10 ezer darab antigén tesztet a budapesti polgárok ingyenes önkéntes koronavírus-szűrésére ajánlanak fel.

10 ezer budapesti jelentkezhet ingyenes gyorstesztre februárban

Gyorsteszt. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A 24.hu úgy tudja, két helyszínen, február 18-27. között tíz napon át biztosítják az antigén tesztet, amelynek eredményét 30 percen belül megtudhatják a jelentkezők.

A tesztprogram két helyszínen, a Városháza parkban (V. kerület) és a Széll Kálmán téren folytatódik, minden nap reggel 8 és este 18 óra között.

A tesztelést budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok kérhetik, illetve a 18 évesnél fiatalabbak szülői kísérettel vehetik igénybe. A mintavételt követő 30 percen belül kiderül, hogy aktív fertőzött-e az illető.

A regisztrálókat várják ezen az oldalon, ahol minden információt megtudhatnak a tesztelések helyszínéről és idejéről is. Akiknek nincs internetük, nem tudnak online időpontot foglalni, azoknak a tesztelési helyszíneken segítenek majd a Fővárosi Önkormányzat önkéntesei. A tesztelést minden esetben egészségügyi szakemberek, a tesztelési program lebonyolítását önkéntesek végzik.

Decemberben is volt már ingyenes tesztelés a fővárosban, akkor négy helyszínen ötezer tesztet végeztek el.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top