nlc.hu
Egészség

Újabb ingyenes koronavírus-teszt Budapesten

Újabb 2500 ingyenes antigén tesztet biztosítanak a budapesti lakosoknak

A szűrés több napon át, négy helyszínen zajlik majd.

Karácsony Gergely főpolgármester december 16-án a Facebookon jelentette be, hogy az önkormányzatok és az intézmények segítésén túl most ötezer antigénteszttel várják azokat, akik előzetesen regisztráltak. Pár óra alatt be is teltek a helyek, de Karácsony Gergely egy nappal később, december 17-én ismét a közösségi oldalon közölte, hogy további 2500 tesztet végeznek el ingyenesen. 

Igen, tudom, hogy egy ekkora városban a Fővárosi Önkormányzat által biztosított 7500 teszt nem elegendő. Mert világosan látszik, hogy igény és szükség is lenne a tömeges ingyenes tesztelésre.

-írja posztjában a főpolgármester, de reméli, hogy 7500 teszt is sok budapesti családnak jelent majd segítséget.

Hozzátette, a Budapest által saját forrásból és adományok felhasználásával beszerzett antigén tesztekkel folytatják a rendszeres szűrést a szociális intézményekben, és tesztelik azokat a munkatársakat is, akik kulcsfontosságú feladatot látnak el a város működtetése szempontjából.

A járvány alakulására figyelemmel kell tartalékot képeznünk az ünnepek utáni időszakra is. Ezeken túl, amennyit csak tudunk, azt mind a budapestieknek ajánljuk fel ingyenes tesztelésre.

A tesztelés négy forgalmas helyszínen (Széna tér, Városháza park, Keleti pályaudvar, Etele tér) zajlik majd december 19-e és 23-a között.

 Koronavírusteszt végzése közben mintát cseppentenek az antigén gyorsteszt paneljére.


Koronavírusteszt végzése közben mintát cseppentenek az antigén gyorsteszt paneljére a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Főosztálya dolgozóinak koronavírus-szűrésén a VIII. kerületi Fiumei úton 2020. december 8-án. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top