nlc.hu
Egészség

Emmanuel Macron és a koronavírus

Emmanuel Macron is elkapta a koronavírust, karanténba vonul

Nem tudni, pontosan milyen tünetei vannak a francia elnöknek, de folytatja a munkát. Vele együtt felesége, Brigitte Macron is karanténba vonult.

Az Élysée-palota közlése szerint elkapta a koronavírust a francia elnök. A politikust azután tesztelték, miután észlelte magán a betegség első jeleit.

Hogy pontosan milyen tünetei voltak vagy vannak Emmanuel Macronnak, arról nem írnak a közleményben, annyit tudni, hogy hét napra karanténba vonul, de a munkával nem hagy fel. A Sky News szerint az elnökhöz hasonlóan felesége, Brigitte is az izolációt választotta, bár egyelőre nála nem jelentkeztek a koronavírus-fertőzés tünetei. 

Az elnök december 22-én látogatott volna Libanonba, de ezt az utat természetesen lemondták. Hogy pontosan hol kaphatta el a fertőzést, arról egyelőre nem tudni, és azt sem, hogyan zajlik a kontaktkutatás. Ami biztos, tíz nappal azelőtt, hogy pozitív lett volna a tesztje, ő is részt vett az uniós csúcstalálkozón, ahol Orbán Viktor is jelen volt.Emmanuel Macron francia elnök az Európai Unió állam- és kormányfõinek kétnapos csúcsértekezletére érkezik Brüsszelben 2020. december 10-én.

Emmanuel Macron francia elnök az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos csúcsértekezletére érkezik Brüsszelbe 2020. december 10-én (Fotó: MTI/EPA/AFP/John Thys)

A legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top