nlc.hu
Egészség

Családi karácsony maszkban

WHO: viseljünk maszkot a családi karácsonyon is!

Tartózkodjunk az öleléstől és viseljünk maszkot a családi összejöveteleken is karácsonykor – ezt javasolja a világszervezet.

Maszkviselésre szólít fel a családi karácsonyi összejövetelek idején is az Egészségügyi Világszervezet (WHO) friss közleménye, amelyben a koronavírus-járvány harmadik hullámáról is szó van.

„Az összejöveteleket – amennyiben erre mód van – kültéren tanácsos megtartani, a résztvevőknek pedig ajánlott a maszk viselése és a kölcsönös távolságtartás. Ha beltéren gyűlnek össze, csökkentsék a résztvevők számát, és gondoskodjanak megfelelő szellőztetésről” – áll a közleményben. Egyúttal figyelmeztetnek a beltéri összejövetelek nagyobb egészségügyi kockázatára is.

A WHO szerint e lépések nagyon fontosak az egészségmegőrzés érdekében, különösen abban az esetben, ha több háztartás és eltérő korú emberek gyűlnek össze. A vallási ünnepségekkel és a karácsonyi vásárokkal kapcsolatban a világszervezet szintén aggodalmát fejezte ki, és arra kérte azon országok kormányait, ahol magasak a fertőzésszámok, hogy halasszák el ezeket. Amennyiben ez nem lehetséges, ajánlatos a szertartásokat kültéren megtartani. Beltéri ünnepség esetén a szertartás idejének a lerövidítését és a résztvevők számának a korlátozását javasolják.

A járvány visszaszorításának terén elért törékeny eredmények ellenére a Covid-19 még mindig súlyos probléma az európai térségben, és komoly kockázata van egy harmadik hullám elindulásának 2021 első hónapjaiban, amit csak együttműködéssel lehet megelőzni.

December elején a világszervezet vészhelyzeti igazgatója eltanácsolta ez embereket a karácsonyi ölelésektől is, leszögezve, hogy a testi kapcsolat mellőzése életmentő lehet a járvány idején. 

Forrás: MTI

Koronavírussal kapcsolatos aktualitások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top