nlc.hu
Szabadidő

Ne ölelgessünk idén karácsonykor

WHO: Csak semmi ölelgetés idén karácsonykor!

Rosszul hangzik, tudjuk, de a WHO hangsúlyozza, hogy a világjárvány idején akár életmentő is lehet a testi kapcsolat mellőzése.

Eltanácsol a karácsonyi ölelésektől az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója.
Michael Ryant hétfőn Genfben sajtóértekezleten kérdezték arról, hogy az ölelés „szoros kontaktusnak” számít-e, amit nem javasolnak. Az igazgató válaszában „kellemetlennek” nevezte, hogy a szeretet megnyilvánulását ölelés formájában mellőzni kell, de mint mondta, létfontosságú, mivel „rémisztőek” a járvány adatai, különösen az Egyesült Államokban, ahol percenként halnak meg a koronavírus miatt emberek, holott az ország egészségügyi rendszere kiváló.

Ez veszélyes! (Fotó: Getty Images)

Ez veszélyes! (Fotó: Getty Images)

A járvány a legtöbb halálos áldozatot a világ országai közül eddig az Egyesült Államokban szedte, már 280 ezer felett van a ragály halottainak száma. Novemberben Chris Whitty, az Egyesült Királyság tisztifőorvosa is azzal fordult a lakossághoz, hogy tartózkodjanak idén karácsonykor az idős rokonok ölelgetésétől, hogy a következő karácsonykor megölelhessék őket.

Forrás: MTI

Koronavírussal kapcsolatos aktualitások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top