nlc.hu
Szabadidő

Az év eddigi legcukibb videója az Állatkertből érkezett

Megható kisfilmet tett közzé az Állatkert Valentin-nap alkalmából

A járvány miatt ők is rendhagyó módon emlékeznek meg a szerelmesek ünnepéről.

Elefánt, gorilla, mókusmajom, fekete hattyú, tapír, orangután, gyűrűsfarkú maki, szurikáta, prérikutya, sörényes hangyász, vombat, óriásvidra és borjúfóka is szerepel a Fővárosi Állat- és Növénykert nemrégiben megosztott kisfilmjében, amelyben az állatok életének sok megható, szeretetteljes pillanatát gyűjtötték egy csokorba a közelgő Valentin-nap alkalmából.

Máskor a kert látogatói nap mint nap szemtanúi lehetnek mindennek, most viszont, hogy az Állatkert a járvány miatt átmenetileg zárva tart, az interneten keresztül igyekeznek eljuttatni ezeket az élményeket a nagyközönséghez.

Az Állatkertbe látogatva szinte minden alkalommal szemtanúi lehetünk olyan pillanatoknak, amelyek az állatok egymás iránti szeretetéről tanúskodnak. Legyen szó akár a párt alkotó egyedek közötti kapcsolatról, akár a szülők és utódaik közötti szeretet megnyilvánulásairól, vagy épp egymással baráti viszonyban lévő állatokról.

Jóllehet Bálint napja eredendően a szerelmesek ünnepe, az Állatkertben úgy tartják, a szerelem mellett a szülők és gyermekeik közötti, a baráti és a testvéri szeretet is érdemes arra, hogy megünnepeljék, nem is szólva az állatszeretetről. Éppen ezért a városligeti intézmény az elmúlt években Valentin-napra többnyire olyan páros kedvezményt hirdetett, amelynek nyomán mindazok, akik a kertbe való belépéskor a kapunál megölelték egymást (szerelmesek, testvérek, barátok, komák stb.), ketten egy jegy áráért látogathatták az intézményt.

Szupercuki Valentin napi videóval jelentkezett az Állatkert

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az átmeneti zárva tartás miatt idén ilyesmire ugyan nincs lehetőség, de az Állatkert közösségi média felületein többféle aktivitásra is készül az elkövetkező napokban. Pénteken az emberek és az állatok közötti szeretet lesz a fő téma, és arra biztatják majd a közönséget, hogy ha kedvük tartja, kommentben osszák meg kedvenceikkel készített közös képüket.

Szombaton az állatok szerelmi életéről szóló ismeretterjesztő tartalmat tesznek majd közzé, vasárnap, a tulajdonképpeni Valentin-napon pedig az Állatkerti Alapítvány Facebook-oldalán lesz majd az állatkerti állat-párokkal kapcsolatos kvíz: a helyesen válaszolók között állatkerti örökbefogadást lehet majd nyerni.

További cikkeink a Valentin-nap témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top