nlc.hu
Szabadidő

Hajfestésre kényszerítették a diáklány Japánban

Nem hitték el, hogy barna az igazi hajszíne, ezért feketére festették a haját, mert a hajfestés tilos a japán iskolában

Elég kegyetlenül bánt el az egyik diáklányával egy japán iskola. Nem hitték el, hogy a lány haja igazából barna színű, és mivel a suli szabályai szerint tilos a hajfestés, arra kényszerítették, hogy fesse vissza feketére a haját.

Igen, jól olvasta a kedves olvasó: egy olyan iskolában, ahol tilos a hajfestés, egy hajfestésgyanús esetet hajfestéssel próbáltak megoldani. A lányt a tanárai azzal presszionálták a változtatásra (ami szerintük az eredeti állapot visszaállítása volt), hogy amíg nem teszi meg, kizárják az órákról, és nem mehet el az osztálykirándulásokra sem – írta meg a 444.

Japán diáklány. Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Japán diáklány. Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A „probléma” az igazgatóhelyettesnek tűnt fel, aki megvizsgálva a lány hajtövét arra a következtetésre jutott, hogy itt bizony hajfestés esete forog fenn, amit egy újabb hajfestéssel lehetne megoldani. A most 21 éves lány szülei végül perre mentek, az iskolát pedig elmeszelték, és 3100 dolláros kártérítést kell fizetniük, bár a bíróság hozzátette, hogy ugyan törvényesen jártak el, de a kártérítés jár, mivel az eset traumatizálta a lányt, aki utána depresszióba esett. A japánok így rövid időn belül kétszer is bekerülhettek a hírekbe azzal, hogy rosszul bánnak a nőkkel

További érdekességek Japánból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top