nlc.hu
Szabadidő

Tömeges teknősmentés folyik Texasban

Tömegesen mentik a teknősöket a fagy elől Texasban

Texasban ítéletidő tombol. Az amúgy meleg időjárású államban hóviharok és mínuszok uralkodnak, és a hely élővilága, köztük a teknősök sem ezekre a körülményekre rendezkedtek be. Állatvédők most tömegével próbálják megmenteni őket az időjárás viszontagságai elől.

A texasi extrém időjárás nemcsak az állatvilágot, hanem az embereket is megviseli: mostanáig legalább 21 haláleset biztosan az ítéletidőhöz köthető az állam területén. A közlekedés megbénult, a mentőszolgálatok pedig próbálnak mindent megtenni, hogy segítsenek az embereknek. Eközben az önkéntesek is próbálnak segíteni az állatvilágon: állatvédők csapatai gyűltek össze Texas tengerparti szakaszán, hogy minél több teknőst gyűjtsenek össze, és szállítsanak meleg helyre, hogy életben maradjanak – írja a LadBible.

A teknősök nem tudnak úgy alkalmazkodni az időjárás-változáshoz, ahogy az emberek, így extrém nagy a kockázata annak, hogy ilyen körülmények között tömeges pusztulásba kezdjenek. Szerencséjükre akadnak segítőik: a South Padre Island Convention Centre and Visitors Bureau melegedőjébe az önkéntesek már több mint 3500 teknőst szállítottak, ott pedig szakemberek dolgoznak azon, hogy megteremtsék számukra a megfelelő körülményeket az életben maradáshoz. Arra kérik továbbá az embereket, hogy aki a part menti mentésben nem tud részt venni, legalább pénzadománnyal segítse az akciót.

Teknőssztorik az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top