nlc.hu
Szabadidő

A nagyi, aki túl a nyolcvanon beutazta a világot

Ikonunk, hősünk: Baba Lena, aki a nyolcvanas éveiben bejárta a világot

Elena vagy közismertebb nevén Baba Lena az egyik legmenőbb öreglány volt, aki valaha létezett.
Baba Lena’

Az orosz nagyi arról vált híressé, hogy a világ számos országát meglátogatta teljesen egyedül. Nem, nem fiatalabb korában, hanem bőven nyolcvan felett. 

A Krasznojarszk városából származó babushka (vagy egyszerűen nagyi)  bejárta a fél világot,  és egy jó influenszerként dokumentálva is útjait a közösségi médiában.

Az Instagramon (ez már nem él) 178 000-en követték, a Facebookon pedig több mint 8 ezren lájkolták az oldalát.
Sajnos Baba Lena 2019-ben, 91 éves korában meghalt, de az unokája a Facebook oldalát a mai napig életben tartja, egyfajta emlékeztetőül, hogy az idős kornak nem kell feltétlenül nettó szenvedésnek lenni. Sőt, úgy tűnik, tényleg lehet ez a jól megérdemelt, szórakoztató aranykor is.

 

Baba Lena ráadásul nem kényelmes turistaként utazott, aki medencében lógatta a lábát – na jó, néha igen: lásd a kezdő képet – , hanem egy igazi kalandor volt,  aki fejest ugrott mindenféle tevékenységbe. Csatlakozott a helyiekhez, rituáléijaikhoz, és jól kijött a fiatalabb utazókkal.

A Mongólia Yenisey folyón például raftingolt egyet, Németországban motorral repesztett, Isrealban tevegelt egy jót, és a thaiföldi Tonsai-öbölben bulizott.

Nem féltette túl magát, bátran kipróbált egy csomó mindent.

Elena 2012-ben kezdett el utazgatni, miután úgy döntött, hogy nem látott eleget a világból.

„A barátaim azt kérdezték tőlem, miért nem mentem el soha utazni. Azt mondták,  “van pénzed”, én pedig arra gondoltam, “miért ne?”

 

És belevágott 83 évesen.

(ananowa news, metro)

Fotó: Facebook

Még több badass nő:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top