nlc.hu
Szabadidő

Ingyen út a Hold körül

Ingyen út a Hold körül? Egy japán milliárdos 8 társat keres az űrutazásához

Március közepéig lehet jelentkezni, és a kiválasztottak várhatóan 2023-ban indulhatnak útnak.

Mezava Juszaku, aki komoly vagyonra tett szert a Zozo nevű internetes divatcégének köszönhetően, egy felhívást tett közzé, és az ajánlata mindenki számára vonzó lehet, aki szeretne eljutni az űrbe. A milliárdos űrturista ugyanis nyolc társat keres maga mellé, akik 2023-ban elkísérnék őt  a Holdig, és vissza, mindezt ráadásul ingyen, nekik nem kellene fizetni az útért.

A SpaceX-szel közös együttműködést még 2018-ban jelentette be Elon Musk cége, ekkor a milliárdos arról beszélt, hogy ez volt élete álma, és azt is hozzátette, hogy művészeket tervez magával vinni az útra, hogy a Föld és a Hold látványától ihletet kapjanak egy új alkotáshoz. Később aztán az is felmerült, hogy egy tévéműsor keretében keres magának barátnőt, akit elvihet az utazásra, de ez végül nem valósult meg, írja a Telex.

Akkor mik a feltételek? A milliárdosnak csak két kitétele van: fontos, hogy ez az út segítsen abban, hogy a jelentkezők még hangsúlyosabban tudják képviselni a számukra fontos közösségi és társadalmi ügyeket, és támogassák a legénység többi tagját is ebben. A jelentkezők március 14-ig regisztrálhatnak a küldetés honlapján, ezt követi egy előszűrés, majd azokra, akiknek sikerült továbbjutnia, további interjúk és egészségügyi vizsgálatok várnak, mielőtt kiválasztásra kerülnének. 

Mezava Juszakun

Mezava Juszaku 2018. októberében (Fotó: Ciommo/NurPhoto via Getty Images)

Űrturisták, szevasztok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top