nlc.hu
Szabadidő

191-szer látta moziban a Bosszúállók: végjátékot

Erre a rekordra várt a világ: valaki 191-szer nézte meg moziban a Bosszúállók: Végjátékot

Méghozzá 90 nap alatt, azaz egy nap alatt legalább kétszer látta.
Bosszúállók: Végjáték

Váratlan világrekordot döntött egy floridai férfi: 191-szer látta moziban (!) a Bosszúállók-széria befejező részét, a Végjátékot – írja a UPI.com. Mindezt 90 nap alatt teljesítette, azaz naponta kétszer látta a pontosan háromórás filmet, és volt pár nap, amikor háromszor. Romiro Alanis ugyan rajong a filmért (erre utal az is, hogy a megérdemelt Guinness-oklevelet Amerika kapitány-szerkóban vette át), de most kifejezetten az „ugyanazon film moziban történő megtekintése” kategória rekordjára hajtott. Az előző rekorder ráadásul pont az előző rész, a Végtelen háború megnézésével kapott díjat, igaz, neki elég volt ehhez 103-szor megnézni a filmet. Alanis tehát finoman fogalmazva nem bízott semmit a véletlenre.

„A filmek mély üzenetet közvetítenek életről, kultúráról, társadalomról” – nyilatkozta a díj mellé, kiemelve, hogy a szuperhősfilmek ráadásul a rászorulók megsegítéséről szólnak, ez a téma pedig különösen foglalkoztatja a fiatalembert. 

A teljesítményt ugyan már 2019 nyarán elérte, a Guinnessnek azonban eddig tartott feldolgozni a tárgyi és képi bizonyítékokat a jegyekről. 

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top