nlc.hu
Szabadidő

Villám csapta szét az öreg fenyőfát, videó is készült róla

Videó készült a fáról, amit kettécsapott a villám

Senki sem sérült meg, de ez csak a szerencsén múlott.

A Wisconsin államban található Green Bay környékén csapott le a villám az alábbi videón is látható, jobb sorsra érdemes fenyőfára, még a múlt héten. A felvételt, amelyet egy ismeretlen helybeli készített, a WLUK tévécsatorna adta le, azóta pedig már több helyen megjelent, például az amerikai állam meteorológiai szolgálata, a US National Weather Service Green Bay Wisconsin Facebook-oldalára is felkerült a mindössze 18 másodperces felvétel. A videó alá a megjelenése óta már közel 400 komment érkezett, és tízezer felhasználó meg is osztotta a felvételt az ismerőseivel.

Kifejezett szerencse, hogy a villámcsapás következtében senki sem sérült meg, a pórul járt fenyőfa ugyanis a Wautoma High School gimnázium épülete mellett állt. A helyi meteorológiai szolgálat fel is hívta a Facebookozók figyelmét egyik szlogenjükre, amely így szól: “ha hallod, hogy dörög az ég, menj be egy házba!”. Érdemes megfogadni a figyelmeztetést, különösen, hogy a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a holnapi nap során Magyarország területén is több helyen lehet számítani záporokra, zivatarokra, a csapadék mellett azonban komolyabb széllökések is előfordulhatnak. 

Épp videózták, amikor kettécsapta a fát a villám

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top