nlc.hu
TV-sztárok

Fülöp herceg unokája megindító sorokkal búcsúzik elhunyt nagyapjától

Könnyfakasztó sorokkal búcsúzott nagyapjától Vilmos herceg

Instagram-oldalára egy megható fotót is feltöltött Fülöp hercegről.

Múlt hét pénteken jelentette be a brit királyi család, hogy életének 100. évében elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje. Az angol királynő férjétől még aznap sztárok és politikusok egész sora búcsúzott, azóta pedig már az is kiderült, hogy a temetésén 30 ember lehet majd jelen. Ott lesz Harry herceg is, aki a szomorú bejelentés óta már vissza is utazott Nagy-Britanniába, az azonban biztos, hogy felesége, Meghan Markle nem lesz jelen a ceremónián. 

Könnyfakasztó szavakkal búcsúzott Fülöp hercegtől az unokája

Fülöp herceg (b.) és Vilmos herceg (j.) egy 2015-ös rögbimeccsen (Fotó: Getty Images)

Most a Blikk figyelt fel rá, hogy Vilmos herceg egészen hosszú írással jelentkezett Instagram-oldalán, ahol megható sorokkal búcsúzik a nagyapjától. Vilmos, azaz a cambridge-i herceg a következőket írta: „Nagyapám egy évszázadon át tartó tartó életét a szolgálat határozta meg: szolgálta az országát, a Nemzetközösséget, a feleségét, a királynőt és az egész családunkat. Szerencsésnek érzem magam, s nem csupán azért, mert előttem volt példaként, akit követhettem, hanem mert az ő jelenléte az egész felnőttkoromat formálta – jó időkben és a legrosszabb napokon is. Mindig is hálás leszek azért, mert a feleségemnek is lehetősége adódott arra, hogy megismerje a nagyapámat, és a kedvességért, amit Katalin irányába mutatott. A gyermekeimnek is különleges emlékeik vannak a dédapjukról, aki gyakran elvitte őket autóval, hogy maguk is meggyőződhessenek nagyapám fertőző kalandvágyáról, és az elképesztő humorérzékéről! Az én nagyapám egy kivételes ember volt, egy kivételes generációból. Katalin és én továbbra is úgy fogjuk támogatni a királynőt az elkövetkező években, ahogy azt Fülöp elvárná tőlünk. Nagyon fog hiányozni a nagyapám, de tudom, azt akarná, hadd folytassuk mi a munkáját.”

A herceg egy fotót is mellékelt a megindító sorok mellé, amelyen nagyapja és kisfia, György herceg látható. A képet egyébként Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné készítette. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top