nlc.hu
Sztárok

Hazatért Angliába Harry herceg

Friss: Hazatért Angliába Harry herceg, itt fog lakni Fülöp herceg temetéséig

Megérkezett Londonba Harry herceg, aki egyedül, felesége nélkül vesz részt Fülöp herceg temetésén. Ám az is érdekes, hogy hol szállásolták el a karantén idejére...

Harry herceg vasárnap délután érkezett meg Londonba. A Daily Mail beszámolója szerint, az egy éve Kanadába, majd onnan az Egyesült Államokba költöző herceg, egy British Airways járattal érkezett a Heathrow reptérre.  Második gyermekével várandós felesége, Meghan Markle, az orvosai tanácsára nem tartott vele, így ő nem lesz jelen Fülöp herceg temetésén

Beszámolók szerint Harry szombaton este hagyta el 11 millió dollárt érő, Kaliforniában található birtokát, és egy elsötétített ablakú autóval hajtott el a reptérre.  Vasárnap pedig, a megérkezése után szinte észrevétlenül távozott a londoni reptérről, ahol már várták őt a testőrök, és egy Range Roverrel a Kensington Palotába hajtottak vele. 

Harry herceg és Fülöp herceg

Harry herceg és Fülöp herceg 2014-ben (Fotó: Profimedia)

Vilmos szomszédságában lakik

Harry hercegnek öt napos karanténba kell vonulnia annak érdekében, hogy részt tudjon venni a nagyapja szombati temetésén. Károly herceg kisebbik fia ezt az időszakot a Kensington Palotához tartozó Nottingham Cottage-ben fogja tölteni, ez volt a legénylakása, ami 2 perces sétára van testvére, Vilmos herceg otthonától.

Harry nem használhatja a Frogmore Cottage nevű házát, melyet súlyos milliókból újítottak fel Meghannel, amikor még az Egyesült Királyságban éltek, mivel a házban azóta unokatestvére, Eugénia hercegnő, valamint annak családja él.

Harry utoljára 2020. márciusában találkozott a családjával, nagyapjával készült utolsó közös fotó pedig még 2019-ben jelent meg. Bár a herceg arról számolt be, hogy Zoomon tartotta a kapcsolatot a nagyszüleivel, Fülöp néhány perc után mindig megunta ezt az „új” kommunikációs lehetőséget. 

Harry herceg, Meghan MArkle, Archie, Fülöp herceg és Erzsébet királynő 2019-ben

Harry herceg bemutatja fiát Fülöp hercegnek és II. Erzsébet királynőnek. A fotó 2019 májusában készült (Fotó: Profimedia)

A királyi család a brit lapok szerint „fegyverszünetet rendelt el”, az Oprah-interjú óta fennálló csatában. Ennek ellenére sokan neheztelnek Harry hercegre, amiért nem volt hajlandó a médiaszerepléseket elhalasztani, amikor a nagyapja műtétei voltak. 

Őrültség!

Gyles Brandreth, aki könyvet is írt az április 9-én elhunyt Fülöp hercegről, és aki 40 évig volt II. Erzsébet férjének a barátja, szintén megszólalt az ügyben. Elmondása szerint Fülöp nem olyan ember volt, aki előtt bármit is el lehetett titkolni, így pontosan tudott a készülő Oprah-interjúról, és később annak tartalmáról is. „Opráhozni menni? Ez egyszerűen őrültség! Semmi jó nem fog kisülni belőle” – mondta az idős herceg, amikor meghallotta, hogy mire készül Harry és színésznő felesége. 

Az író szerint Fülöp legnagyobb fájdalma az volt, hogy Harry kilépett a királyi családból, mivel nyugdíjba vonulása után számos olyan vezetői feladatot bízott rá, amire az elmúlt években felkészítette, és amire Fülöp szerint Harry lett volna a legalkalmasabb. 2017-től például, Harry követte nagyapját a tengerészgyalogosok főkapitányaként.

„Fülöp herceg 64 évig végezte a munkáját, mint főkapitány. Számára ez elkötelezettség és kemény munka volt. Az unokája ezt 30 hónap után feladta. Persze, hogy csalódott volt a nagyapja, és nem hitte, hogy Harry és Meghan helyesen cselekednek, amikor elhagyták Angliát és a családot. Ugyanakkor azt mondta, hogy mindenkinek a maga módján kell élnie az életét, és intézni a dolgait”

 

– nyilatkozta Brandreth.

Egyenruha

Harry herceg jelentős katonai múlttal rendelkezik. Azonban nagyapja temetésén nem veheti fel a díszegyenruháját, mivel minden rangjáról és kötelezettségéről lemondott 2020-ban. Így vélhetőleg: Károly, András, Eduárd és Vilmos is egyenruhában, míg Harry öltönyben lesz majd a temetésen.

Fülöp herceg és Harry herceg 2015-ben az Emlékezés napján

Fülöp herceg és Harry herceg 2015-ben az Emlékezés napján (Fotó: Profimedia)

Az egykori barát kiemelte azt is, hogy Fülöp herceg 992 jótékonysági szervezet vagy alapítvány elnöke, fővédnöke volt. Ő volt például a WWF első angol elnöke. Fülöp mindig elkötelezetten végezte a munkáját, a sajtót pedig ki nem állhatta. Azzal is tisztában volt azonban, hogy néha meg kell adni a nyilvánosságnak, ami jár, de Brandreth úgy véli, erre is volt taktikája. „Azt tanította a gyerekeinek és az unokáinak, hogy ne zárkózzanak el a sajtótól. Adjanak interjút, de ne beszéljenek a saját problémáikról, a magánéletükről, hanem az igazán fontos dolgokról, a küldetéseikről… De az Oprah-interjú pont fordítva sült el.”

Most sokan reménykednek abban, hogy Fülöp temetése, elvesztése és búcsúztatója képes lehet hidat építeni Harry és a családja között. Mások azonban nem ennyire optimisták. Egy biztos, a nagypapa nem tudja leültetni egy asztalhoz a feleket, hogy megbeszéljék a sérelmeiket…

Mi történt a királyi családban Fülöp herceg halála után?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top