nlc.hu
Sztárok

Károly herceg videóban búcsúzott az apjától

„A kedves Papa nagyon különleges ember volt” – Károly herceg megható videóüzenetben búcsúzott az édesapjától

Különleges embernek nevezte édesapját Károly herceg, aki videóüzenetben beszélt Fülöp herceg elvesztéséről.
Károly. herceg

Károly herceg megható szavakkal emlékezett meg édesapjáról, Fülöp hercegről, aki néhány hónappal a századik születésnapja előtt, április 9-én meghalt.

Szombaton Károly herceg a nyilvánosság elé állt, és egy videóüzenetben beszélt a veszteségről. Elmondta, hogy az apja az elmúlt hetven évben emlékezetes és odaadó szolgálatot nyújtott a királynő, a királyi család, az ország és az egész Nemzetközösség számára.

Károly azt mondta, hogy édesapja nagyon szeretett és elismert személyiség volt, akit mélyen megérintene, ha látná, milyen sokan osztoznak a család gyászában szerte a világban.

„A kedves Papám egy nagyon különleges ember volt, akit, úgy gondolom, megleptek volna azok a reakciók és megható dolgok, amelyeket róla mondtak, és mindezért a családunk nagyon hálás.”

Fülöp hercegtől április 17-én, jövő szombaton, brit idő szerint 15 órakor – közép-európai idő szerint 16 órakor – vesznek végső búcsút a London nyugati határában lévő windsori kastély Szent György-kápolnájában.

A búcsúszertartást – a palota beszámolója szerint – a koronavírus-járvány megfékezést célzó kormányrendeletek figyelembevételével tartják: ennek megfelelően a ceremónia nem lesz nyilvános, csak a királynő és a családtagok lesznek jelen, de a szertartást a televízió közvetíti.

(Kiemelt kép: Ben Birchall / POOL / AFP)

Fülöp herceg halála az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top