nlc.hu
Sztárok

Fülöp herceg 10 dédunokája

Két újszülött dédunoka, akikkel Fülöp herceg már nem találkozhatott

Mindkét kisfiú idén tavasszal született, és mindketten különleges nevet kaptak, dédapjuk, Fülöp herceg tiszteletére.

Az április 9-én elhunyt Fülöp hercegnek és feleségének II. Erzsébet királynőnek összesen 4 gyermeke, 8 unokája és 10 dédunokája van. Ám a két legfiatalabb már nem tudott személyesen találkozni élete utolsó napjaiban a büszke dédnagypapával.

II. Erzsébet és Fülöp herceg dédunokái

  • Savannah Phillips (10 éves)
  • Isla Phillips (8 éves)
  • György herceg (7 éves)
  • Mia Tindall (6 éves)
  • Sarolta hercegnő (5 éves)
  • Lajos herceg (2 éves)
  • Lena Tindall (2 éves)
  • Archie Harrison Mountbatten-Windsor (2 éves)
  • August Philip Hawke Brooksbank (2 hónapos)
  • Lucas Philip Tindall (3 hetes)

Eugénia hercegnő két hónappal ezelőtt adott életet első gyermekének. A kisfiú az August Philip Hawke Brooksbank nevet kapta. Második keresztnevét, vagyis a Fülöpöt (Philip) a dédnagyapja tiszteletére. Fülöp mindig is közel állt fia, András herceg két lányához. Csodálta Beatrix és Eugénia vagányságát, szívósságát és munkabírását is. 

Eugénia hercegnő és fia August Philip

Eugénia hercegnő, férje, Jack Brooksbank, valamint fiuk, August Philip (Fotó: Profimedia)

Zara Tindall, Anna hercegnő lánya, szintén Fülöp és II. Erzsébet unokája. Ő márciusban, alig három hete hozta világra harmadik gyermekét. A kisfiú a Lucas Philip Tindall nevet kapta, a második, vagyis a Fülöpöt keresztnevet szintén a dédnagypapa után. Zara is nagyon közel állt a nagyapjához, ő ugyanis a lovassportokban jeleskedett, ami Fülöp nagy kedvence is volt. Zara a 2012-es londoni olimpián ezüstérmet szerzett lovastusában.

Amikor a gyermekek megszülettek, Fülöp már nagyon beteg volt. A két legifjabb dédunokájával személyesen már nem is találkozhatott. 

Zara Tindall és Mike Tindall

Zara Tindall és Mike Tindall – A házaspárnak két lánya, és egy fia van (Fotó: Profimedia)

Harry fiát egy éve nem látta

De nem sokszor volt lehetősége személyesen találkozni a kis Archie Harrisonnal sem. Harry herceg és Meghan Markle még a fiuk első születésnapja előtt elköltöztek az Egyesült Királyságból, azóta a gyerek az Egyesült Államokban él. Bár Harry egy interjúban elmondta, hogy Zoomon tartották a kapcsolatot a dédikkel, de Fülöp hamar megunta ezeket a videós beszélgetéseket, amelyek nem helyettesítették számára a személyes találkozásokat. 

Harry herceg, Meghan MArkle, Archie, Fülöp herceg és Erzsébet királynő 2019-ben

Harry herceg bemutatja fiát Fülöp hercegnek és II. Erzsébet királynőnek. A fotó 2019 nyarán készült (Fotó: Profimedia)

Fülöp herceg már soha nem fog találkozni a 11. dédunokájával sem. A várandós Meghan Markle idén nyáron egy kislánynak ad ugyanis életet.

Mi történt Fülöp herceg halála óta?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top