nlc.hu
Szabadidő

Gigapontyok a Balatonban

Gyerekméretű gigapontyokat fogtak ki a Balatonból

Nem mindennapi fogásokról számoltak be a Balatoni Hal Facebook oldalon.

A Balatonban rengeteg ponty úszkál, köztük pár igazán nagy is akad, akár 20 kiló feletti. Ezeknek gasztronómiai értéke nincs, pecásként viszont óriási büszkeség megcsípni egy ekkora példányt. Miként a Sokszínű Vidék beszámol, ősszel a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen közel egy méter hosszú volt a legnagyobb kifogott hal, és az idei évben is mutatják már magukat a gigapontyok, melyek közül a napokban kettő is horogra akadt a magyar tengernél.

Szoják Benedek Balatongyörökön fogott egy falánk pontyot, ami a mérlegeléskor 21,65 kg-ot nyomott. „A Balaton jelenti számomra a pontyhorgászat csúcsát. Ez az a víz, ahol bármi megtörténhet. Egyik legnagyobb vágyam volt egy 20 kiló feletti, balatoni ponty megfogása. Büszkén jelentem, ez végre sikerült. A magyar tenger megajándékozott életem egyik legszebb halával” – írta a Facebookon a fiatalember.

Szoják Benedek Horgásztársunk balatongyöröki 20 felettije. A képeken látható masszív pikkelyes 21,65 kg-ot nyomott...

Közzétette: Balatoni Hal – 2021. április 13., kedd

Az áprilisi fogások sorában Sebestyén András is méretes példánnyal büszkélkedhet, innentől a szöveg részben szakmai: A férfi Szántód térségében vetette be a végszerelékeit, és egy remek, egészséges pikkelyest fektetett bölcsőbe, amelynek súlya 20,02 kg volt.

Sebestyén András Szántód térségében vetette be a végszerelékeit. Egy remek, egészséges pikkelyest fektetett bölcsőbe,...

Közzétette: Balatoni Hal – 2021. április 14., szerda

Balatoni halügyek: 

gigaponty

Fotó: Balatoni Hal Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top