nlc.hu
Szabadidő
A járvány miatt egyelőre nemet mond a teljes nyitásra egy népszerű fővárosi templom

Az óvatosság jegyében nemet mond a nyitásra egy népszerű budapesti templom

Az óvatosság és az igazságosság jegyében.

A VIII. kerületi Jézus Szíve Jezsuita Templom két lelkipásztora, Bellovics Gábor és Horváth Árpád a gyülekezet Facebook-oldalán tette közzé az alábbi videoüzenetet, amelyből kiderül, hogy bár hétvégétől már lehetnének nyilvános misék az országban, most vasárnap a jezsuitáknál azonban még elmarad az istentisztelet – írja az Infostart.

Bellovics Gábor szerint sokat gondolkodtak az elmúlt napokban, azonban, mióta a járvány kezdete óta mostanra rendkívül rosszra fordult a helyzet – ahogy fogalmazott, „a járvány a legmagasabb szintjén van, mióta elindult” – ezért arra jutottak, hogy legfeljebb alig 80-90 ember férne be a templomba biztonságosan. 

Egyelőre még nem nyitják meg teljesen a népszerű fővárosi templomot

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Horváth Árpád hozzátette, hogy egy átlagos hétvégén 1500-2000 hívő jelenik meg a templomban, ugyanis vasárnaponként hét szentmisét is tartanak, amelyre legalább két-háromszáz ember érkezik. 

„Nem tudjuk megoldani, hogy a megfelelő körülményeket biztosítsunk a templomban, és nagyon kellemetlen hazaküldeni az embereket” – tette hozzá. 

Egyelőre vizsgálják annak a lehetőségét, hogy azokat engedjék be, akik már megkapták az oltást és azt ígérték, jövő csütörtökön újabb bejelentést tesznek majd.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top