nlc.hu
Szabadidő

Járvány előtti állapotok

Mutatunk egy európai helyet, ahol már olyan az élet, mint a járvány előtt

Kinyithattak a nem létfontosságú üzletek is, a vendéglátóhelyek, a szabadidős létesítmények, és már a sporteseményeket is meg lehet tartani nézők előtt.

Az Ibériai-félsziget legdélebbi csücskében fekvő Gibraltárban március 27-én oldották fel a második teljes zárlatot, amit három hónappal azelőtt, még a második hullám idején vezettek be. Megszüntették az éjszakai kijárási tilalmat, és már nem kötelező szabadtéren maszkot viselni, csak a zsúfoltabb zárt területeken, például boltokban, a tömegközlekedési eszközökön, éttermekben, kocsmákban. Kinyithattak a nem létfontosságú üzletek is, a vendéglátóhelyek, a szabadidős létesítmények, és már a sporteseményeket is meg lehet tartani nézők előtt.

Egy hely Európában, ahol minden a régi

Fotó: Pixabay

Már az első hullám idején nagy hangsúlyt fektettek a kiterjesztett tesztelésre, hogy időben kiszűrjék a fertőzötteket. Különböző tesztpontokat hoztak létre, ahol 16 év felett bárki, időpont nélkül, ingyenesen teszteltethette magát.

Ezen kívül egy kontaktkövető applikációt is elérhetővé tettek, amely hasonló a nálunk bevezetett VírusRadar nevű mobilalkalmazáshoz.

Ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően pedig visszakapták életüket a helyiek.

Legfrissebb hírek a koronavírus elleni oltásról:

via

(Nyitókép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top