nlc.hu
Szabadidő

Esther Whittingham, a 12 éves pásztorlány

Bárányokat segít a világra a 12 éves pásztorlány

Hétéves korában kitalálta, hogy neki nyáj kell. Sikerült.
Bárány

A családi hagyományt folytatja Esther Whittingham: hatéves kora óta gondozza az állatokat szülei farmján, Chester közelében. A Yew Tree Farm negyven éve a család tulajdona, úgyhogy a lány szó szerint beleszületett a szakmába. Most 12 éves és saját nyája van; annyira a sajátja, hogy ő is segíti világra a bárányokat, és még az etetőcsővel is elboldogul. „Lenyűgöző, amit művel, minden percét az állatokkal tölti” – meséli Grant, a lány apja. Ellési szezon van, a múlt hétvégén egy egész sor kisbárányt segített a világra, és pontosan tudja, mi a dolga – nyilatkozta a férfi a Metrónak.

Mindezt úgy, hogy tavaly engedték neki először, hogy segédkezzen. Egy barátja is eljött, döbbenten és émelyegve állt a háttérben, miközben a lány úgy húzta ki a bárányokat, hogy arcizma nem rándult. Most már ott tart, hogy ő üzenget haza az iskolából szüleinek, hogy mit ne felejtsenek el a nyáj körül. Szabadidejében állatorvos-tudományi szakkönyveket olvas, példaképe pedig Amanda Owen, Yorkshire híres pásztora.

Hétéves korában kezdte gyűjteni a saját nyájat, amikor egy vásáron meglátta a bárányokat és nyúzni kezdte a szüleit, hogy ő is szeretne. Nem sokkal később ő maga vette meg az első példányt egy árverésen. Az állatok is pontosan tudják, ki a gazdájuk: a szülők elől elsétálnak a legelőn, Estherhez viszont rohannak, ha megjelenik. Az egyetlen hátulütője a helyzetnek, legalábbis a szülők szerint, hogy Esthernek állandóan bárányszaga van.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top