nlc.hu
Szabadidő
Bizonytalan a Sziget 2021 sorsa

Még mindig nem tudni, lesz-e idén Sziget

Biztató a nyitási terv, de még sok a bizonytalanság a Sziget idei sorsával kapcsolatban.

A Sziget ügyvezetője, Kádár Tamás a HVG-nek beszélt a fesztivál idei sorsáról. Minthogy a fesztivál a nemzetközi piacon mozog, fontos lenne látniuk, hogy tudnak-e majd utazni a zenekarok és közönségük tagjai – idézi az interjúban elmondottakat a 24.hu.

Sziget Fesztivál

Résztvevők a 27. Sziget fesztiválon 2019. augusztus 13-án (Fotó: MTI / Mónus Márton)

Egy korábbi cikkünk szerint április végéig adtak maguknak időt a szervezők, hogy eldöntsék, lesz-e idén Sziget Fesztivál, de úgy tűnik a döntést még halasztják. Kádár beszélt arról is, hogy felmerültek olyan tervek ugyan, hogy valamilyen szűkített formában, vagy kisebb „spin off” rendezvényekkel hoznák el a Sziget-élményt a közönségnek, ám ezt az ötletet azóta elvetették, és csak akkor lesz Sziget, ha a hagyományos formában – nemzetközi zenekarokkal és közönséggel, a megszokott vagy a megszokotthoz közelítő méretben – meg lehet rendezni.

A Sziget vezetője év elején arról írt, a koronavírus-járvány miatti válság „mostanra komplett iparágakat, és így a benne dolgozókat tett tönkre Magyarországon. Nem a vírus maga, hanem az érintett szektorok, és a benne dolgozók megsegítésének az elmaradása. De a jelek szerint a válság tönkretett még valamit: a szolidaritást, az empátiát, az egymással törődést, a belátást. Nem háború van, hanem egy világjárvány, tehát nem harcolni kell valakik ellen (tudjukkik), hanem életeket menteni, segíteni, támogatni.”

„Ma 40 fővel kevesebben dolgozunk a cégünknél, mint egy éve. Nem sikerült megmenteni a munkahelyek 2/3-át” – mondta akkor Kádár.

Amit már tudunk a fesztiválok idei sorsáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top