nlc.hu
Szabadidő

Iskolanyitás újabb covidos esetekkel

Fertőzött szülők is elküldték iskolába a gyerekeiket

Volt olyan kisgyerek, akinek több családtagja is koronavírusos, mégis ott volt az iskolában hétfőn.
koronavírus

Egy-két napnak kellett csak eltelnie az óvodák és az általános iskolák alsós évfolyamainak hétfői megnyitása óta, és több intézményben újból megjelent a koronavírus írja a Népszava. A lap úgy tudja, a nagyatádi Árpád iskolában 3 nap jelenléti tanítás után egy egész osztály került karanténba, miután az egyik kisdiákról kiderült, hogy koronavírusos, Pécsett pedig két bölcsődében és két óvodában is megjelent a vírus.

Mint a Népszava megjegyzi, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez több tucat visszajelzés érkezett a hétfői iskolanyitásról, ezek között található egy falusi iskola pedagógusának beszámolója, amelyben arról írt: négy alsós osztályuk van, három osztályban pedig kiderült, hogy egy-egy kisgyermek családtagja covidos. Ennek ellenére a gyerekek hétfőn ott voltak az iskolában. “Van olyan gyermek is, akinek az édesanyja, a nagypapája és az édesanyja testvére is fertőzött, egy háztartásban élnek, és a kislány ott volt ma az iskolában” – írta.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top